Borstvoeding

Zorg voor een blije nest

De beste start voor je kind

Borstvoeding is natuurlijk en gewoon. Het is de beste voeding voor jouw pasgeboren baby. Borstvoeding bevat alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft. Je geeft je baby natuurlijke afweerstoffen tegen infecties en allergieën. Tot zes maanden hebben baby’s geen andere voeding nodig. De borstvoeding past zich in die tijd aan aan de behoeften van je baby. Ook voor moeders is borstvoeding geven goed. Bovendien is borstvoeding altijd vers, gratis en gemakkelijk.

Onze kraamverzorgenden begeleiden moeders bij het geven van borstvoeding en staan klaar met tips en advies. Kraamzorg Blije Nest werkt volgens de tien vuistregels die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef ontwikkelden om borstvoeding te laten slagen.

Begeleiding bij borstvoeding

De kraamverzorgenden van Kraamzorg Blije Nest zijn opgeleid om moeders te begeleiden bij het geven van borstvoeding. Zij geven moeders informatie over de voordelen van borstvoeding voor hun baby, maar ook voor hen zelf. Soms gaat borstvoeding geven niet meteen gemakkelijk. Dan duurt het even voor moeder en baby hun draai gevonden hebben. Onze kraamverzorgenden helpen bij het aanleggen en hebben adviezen en tips om de borstvoeding goed op gang te brengen. Mochten er desondanks toch opstartproblemen zijn, dan kan Kraamzorg Blije Nest een lactatiedeskundige inschakelen voor extra begeleiding. Soms is het beter of zelfs noodzakelijk om melk te kolven. Kraamzorg Blije Nest biedt de mogelijkheid om een kolf te huren. Onze kraamverzorgenden kunnen adviseren en begeleiden bij het kolven en bewaren van moedermelk.

Tien vuistregels voor borstvoeding

Kraamzorg Blije Nest werkt volgens de tien vuistregels van WHO/Unicef, om borstvoeding te laten slagen. Dat betekent dat onze kraamverzorgenden:

  • werken volgens een borstvoedingsbeleid;
  • deskundig en opgeleid zijn in het begeleiden van borstvoeding;
  • voorlichting aan aanstaande ouders geven over de voordelen van borstvoeding;
  • vrouwen helpen om binnen een uur na de bevalling de eerste voeding te geven;
  • uitleggen aan moeders hoe ze hun baby goed kunnen aanleggen en hoe ze hun melkproductie in stand kunnen houden als de baby niet bij hen is;
  • er voor zorgen dat de pasgeboren baby in principe geen andere voeding krijgt;
  • er naar streven dat moeder en baby op één kamer slapen;
  • uitleggen dat borstvoeding op verzoek het beste voor de baby is;
  • er voor zorgen dat een pasgeboren baby geen speen of fopspeen krijgt;
  • samenwerken met borstvoedingsorganisaties en lactatiedeskundigen.

Wil je je kind de best mogelijk start geven? Neem contact met ons op als je meer wil weten over het geven van borstvoeding en hoe wij je daarbij kunnen begeleiden.

 

 

 

 

Wil je meer weten over wat Kraamzorg Blije Nest voor jou kan betekenen of wil je je inschrijven?

Over ons

Kraamzorg Blije Nest is een kleinschalige onafhankelijke kraamzorgorganisatie. Wij bieden toegankelijke en kwalitatief hoogstaande zorg aan moeders en pasgeboren baby’s. Wij zorgen voor een goede start. Aan het einde van de kraamperiode hebben ouders genoeg kennis om zelfstandig en zelfverzekerd de zorg voor hun baby over te nemen.

Contactgegevens

Kraamzorg Blije Nest
Postbus 9556
1006 GB Amsterdam

T: 020-6101055
@: info@blijenest.nl