Bevalling en kraamtijd

Zorg voor een blije nest

Zorg voor moeder, baby en gezin tijdens de kraamperiode

De eerste dagen na een bevalling zijn heel belangrijk voor een goede en veilige start van jouw baby. Afhankelijk van de situatie bieden onze kraamverzorgenden 8-10 dagen zorg aan jou en je pasgeboren baby. Tussen 08.00 uur en 18.00 uur kan je jullie thuiskomst bij ons melden. Afhankelijk van het tijdstip van thuiskomst komt er nog dezelfde dag en anders de volgende dag een kraamverzorgende bij je thuis. Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat je iedere dag dezelfde vertrouwde kraamverzorgende krijgt.

Bij een thuisbevalling assisteert de kraamverzorgende de verloskundige en helpt ze jou bij de eerste zorg voor je baby. Na de bevalling worden de zorguren vastgesteld. Bij een poliklinische bevalling is, indien nodig, opstartzorg na 18.00u mogelijk.

De basistaken van de kraamverzorgende zijn:

  • verzorging en controle van de kraamvrouw;
  • verzorging en controle van de baby;
  • voorlichting en instructie bij de zorg voor de baby;
  • observeren, signaleren en rapporteren in de kraamgids;
  • waarborgen van de hygiëne;
  • verzorgen van basis huishoudelijke taken;
  • waarborgen van rust in het gezin.

Onze gediplomeerde kraamverzorgenden spreken naast Nederlands ook Engels, Arabisch en Turks. Zij bewegen met gemak in gezinnen met uiteenlopende sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergronden.

Wil je weten wat Kraamzorg Blije Nest voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!

 

 

 

 

Wil je meer weten over wat Kraamzorg Blije Nest voor jou kan betekenen of wil je je inschrijven?

Over ons

Kraamzorg Blije Nest is een kleinschalige onafhankelijke kraamzorgorganisatie. Wij bieden toegankelijke en kwalitatief hoogstaande zorg aan moeders en pasgeboren baby’s. Wij zorgen voor een goede start. Aan het einde van de kraamperiode hebben ouders genoeg kennis om zelfstandig en zelfverzekerd de zorg voor hun baby over te nemen.

Contactgegevens

Kraamzorg Blije Nest
Postbus 9556
1006 GB Amsterdam

T: 020-6101055
@: info@blijenest.nl