Corona maatregelen tijdens kraamzorg

Maatregelen tijdens de kraamweek i.v.m. Covid-19

Kraamzorg Blije Nest blijft tijdens deze periode kraamzorg verlenen en geeft ook assistentie tijdens de bevalling aan de verloskundige. Indien er door de maatregelen van Covid-19 minder personeel beschikbaar zal zijn, zullen wij ervoor zorgen dat alle beschikbare kraamverzorgenden goed verdeeld worden over de gezinnen.

Wij volgen de landelijke richtlijnen!

Het RIVM en de GGD geven richtlijnen die wij als Kraamzorg Blije Nest volgen. Ook nemen wij de verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Hierdoor zijn er een aantal maatregelen genomen.

De maatregelen zijn:

  • Wanneer je belt met de planning voor het doorgeven van je bevalling of om assistentie vraagt, dan zullen we vragen of er eventuele klachten/symptomen binnen het gezin zijn. Dit is belangrijk om te weten, want dan kunnen we kijken of we extra maatregelen kunnen nemen wanneer nodig.
  • Kraamverzorgenden schudden geen handen bij binnenkomst en nemen, bij mogelijkheid, zoveel mogelijk (1,5 meter) meter afstand. Vooral bij het geven van voorlichting zal de afstand worden bewaard.
  • Tijdens de kraamweek mag er geen kraamvisite komen wanneer de kraamverzorgende aanwezig is. Het gezin neemt de verantwoordelijkheid om hiervoor zorg te dragen. Wij adviseren, ook na vertrek van de kraamverzorgende, geen kraamvisite te laten komen, hoe moeilijk dit ook is.
  • Intakes vinden niet meer thuis plaats. Dit wordt gedaan via beeldbellen. Bij het maken van een afspraak zal je instructie krijgen.
  • Kraamverzorgenden nemen extra hygiĆ«ne maatregelen. Bijvoorbeeld het extra schoonmaken van deurgrepen, dragen van handschoenen of indien nodig dragen van mondmaskers.
  • Kraamverzorgenden zullen niet werken als zij symptomen van het Coronavirus hebben i.c.m. koorts.

Meer weten?

Hier een aantal links om meer informatie te krijgen over het virus: