Corona maatregelen tijdens kraamzorg

Maatregelen tijdens de kraamweek i.v.m. Covid-19

Kraamzorg Blije Nest blijft tijdens deze periode kraamzorg verlenen en geeft ook assistentie tijdens de bevalling aan de verloskundige. Indien er door de maatregelen van Covid-19 minder personeel beschikbaar zal zijn, zullen wij ervoor zorgen dat alle beschikbare kraamverzorgenden goed verdeeld worden over de gezinnen. Dit kan dan betekenen dat u per dag minder uren zorg kan krijgen dan er eerder is afgesproken. Wij hopen hiervoor op uw begrip.

Wij volgen de landelijke richtlijnen!

Het RIVM en de GGD geven richtlijnen die wij als Kraamzorg Blije Nest volgen. Ook nemen wij de verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Hierdoor zijn er een aantal maatregelen genomen.

De maatregelen zijn:

  • Wanneer je belt met de planning voor het doorgeven van je bevalling of om assistentie vraagt, dan zullen we vragen of er eventuele klachten/symptomen binnen het gezin zijn. Dit is belangrijk om te weten, want dan kunnen we kijken of we extra maatregelen kunnen nemen wanneer nodig.
  • Kraamverzorgenden schudden geen handen bij binnenkomst en nemen, bij mogelijkheid, zoveel mogelijk (1,5 meter) meter afstand. Vooral bij het geven van voorlichting zal de afstand worden bewaard.
  • Tijdens de kraamweek vragen wij u vriendelijk zo min mogelijk kraamvisite te ontvangen wanneer de kraamverzorgende aanwezig is. Gedurende de aanwezigheid van de kraamverzorgende gebeurt dit ook alleen in overleg met haar. Het gezin neemt de verantwoordelijkheid om hiervoor zorg te dragen.
  • Intakes mogen weer thuis plaatsvinden.
  • Leerlingen mogen weer mee met een kraamverzorgende naar een gezin.
  • Kraamverzorgenden nemen extra hygiĆ«ne maatregelen. Bijvoorbeeld het extra schoonmaken van deurgrepen, dragen van handschoenen of indien nodig dragen van mondmaskers.
  • Kraamverzorgenden zullen niet werken als zij symptomen van het Coronavirus hebben i.c.m. koorts.

Meer weten?

Hier een aantal links om meer informatie te krijgen over het virus: